Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  فضاهاي حمام فضاهاي حمام

جامع ترین بانک اطلاعات مشاغل کشور

بناي حمام، نشان تمدن و يك جانشيني ( پارت 2)

گرمخانه

گرمخانه، فضاي اصلي حمام را تشكيل مي دهد. حوضچه اي پر از آب ولرم در نزديكي ورودي گرمخانه قرار داشت كه چاله حوض ناميده مي شد، تازه واردان پاهاي خود را در آن برده و شست و شو مي‌دادند. در سطح هم كف،در مدخل ورودي به گرمخانه كه كف حمّام بود، با تخته سنگ هاي يكنواخت و زيبايي سنگفرش شده بود كه عموماً داراي چند ستون سنگي و سقف گنبدي طاق و چشمه بود. در سقف هر طاق تعداد زيادي شيشه بود. در كنار سنگفرش هاي كف حمّام جوي هاي كوچك شيب‌داري قرار داشت كه از سنگ ساخته شده بود و فضولات و آبهاي اضافي را به خارج و فاضلاب حمل مي‌كرد. خزينه‌ها مقابل درب ورودي گرمخانه ساخته مي‌شد و براي بچه‌ها آب ولرم و براي بزرگ ترها آب گرم داشت.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/4/31 ساعت: ۱۹ توسط:villa-flat-rasht :

بناي حمام، نشان تمدن و يك جانشيني ( پارت 1)

تاريخچه اولين حمام ها

تاريخچه اولين حمام ها در خارج از ايران طبق اسناد كتبي موجود، به بيش از دو هزار سال پيش از ميلاد عيسي مسيح (ع) برمي گردد. به استناد كتب تاريخي موجود، جزيره اي به نام كرت دو هزار سال پيش از ميلاد مسيح از چنان تمدن والايي برخوردار بود كه تمامي منازل مسكوني (اعم از خانه ثروتمندان و فقرا) مجهز به حمام آب گرم روان بودند.

حمام، در تاريخ ايران قدمتي سه هزار ساله دارد. نظافت و پاكيزگي از ديرباز جزو اصول و آيين اعتقادي و مذهبي ايرانيان به شمار مي رفت. غسل كردن در آيين زرتشتي، يكي از شروط شركت در مراسم هاي مذهبي بود. قدمت ساخت حمام در ايران به پيش از دوره فرمانروايي هخامنشيان برمي گردد. پس از اسلام آوردن ايرانيان، حمام كردن به عنوان يكي از فرايض ديني مورد توجه ايرانيان قرار گرفت.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/4/31 ساعت: ۱۹ توسط:villa-flat-rasht :